A+ A A-

Tempo-softball - Položky filtrovány podle data: pondělí, 21 květen 2018

Kadeti se drží na bedně

 

NADHAZOVAČEM SNADNO A RYCHLE!

Kadeti Tempa mají novou metodu na výrobu vítězných nadhazovačů.

Kdysi dávno v bolševickém Rusku, když zesnul vesnický lékař a široko daleko nebyl nikdo, kdo by měl nějaké aspoň veterinářské znalosti nebo byl lidovým léčitelem a nebyla tam ani žádná babka kořenářka, tak to vyřešili soudruzi snadno a rychle.

Svolali schůzi a na ní si zvolili nového doktora, zřejmě toho politicky nejuvědomělejšího.

K obdobné situaci došlo u našich kadetů na turnaji v Pardubicích ve dnech 19. - 20. 5. 2018.

V průběhu závěrečného důležitého utkání o třetí místo s výbornými pálkaři z Kostelce nad Orlicí vypršel oběma našim nadhazovačům, Vojtovi Koubkovi a Vaškovi Frýbovi, limit 12-ti směn na turnaj.

Nebyl nikdo z ostatních hráčů, který by aspoň někdy při tréninku chvíli nadhazoval a nebyl ani někdo, kdo by měl kuráž to zkusit. A tak demokratickou volbou a veřejným hlasováním byl jednomyslně zvolen za nadhazovače Vojta Lančarič.

Nováček v týmu nastoupil tedy poprvé v životě na nadhazovací prkno. Vojta Lančarič přes salvy smíchu, které vyvolával jeho styl i jeho kopcovité nadhozy u diváků, u soupeře, u spoluhráčů i u něho samotného, důvěru v něj kladenou nezklamal. Klackaři sice po odpalech z tossu snížili, ale zvolený nadhazovač naše vítězství uhájil a měl lví podíl na tom, že doba bronzová u kadetů pokračuje.

Z 5-ti zápasů jsme vyhráli 3 utkání, a to nad Hladovými Hrochy, Falconem a Klackaři. Zbylé 2 zápasy jsme prohráli s Pardubicemi, a to ve skupině a pak v semifinále. Je to letos už potřetí, co jsme si na pardubickém perníku vylámaly zuby.

Když jsem dříve hodnotil hru kadetů jako týmu, nejvyšší ocenění bylo, že to občas připomínalo softball. Po včerejšku konstatuji, že jak ve hře v poli, tak na pálce i při běhu na metách to nevypadá jako softbal, ale už to softbal je!

 

Dandy sen.

Číst více...

Kolaps před bránami

 

 

Pohár ČSA se hrál poprvé napínavým systémem na dvě (někdo 3) porážky. Stejně jako světové turnaje, především ISC. Při zaváhání z toho plyne pořádná porce zápasů. Což se nám také přihodilo. Za víkend jsme odehráli 6 mačů, naštěstí v plné síle, bylo tedy dostatek mužstva na střídání.

 

Samotný závěr turnaje byl velmi zdrcující, NICMÉNĚ JSME ZEJMÉNA DÍKY NEDĚLNÍM VÝKONŮM ZAŽILI JEDEN Z NEJSKVĚLEJŠÍCH softballových víkendů v historii. Pád s Ledenicemi v předposlední směně boje o finále je bolestivý. Vše co předcházelo muselo hráče i fanoušky ale velmi potěšit.

 

V sobotu jsme nejprve v klidu porazili Chomutov, který je bez kečra bohužel bezbranný. Pak přišel klíčový mač se Žraloky. Marek Joska neházel špatně, moc odpalů nepovolil, nicméně met zdarma bylo příliš. Náš útok na JB byl naopak velmi slabý, 3 body v závěru už nic nespasily. Padáme tedy do spodního pavouka a do finále vede cesta jen přes 4 výhry v řadě!!!

W1: V sobotu večer porážíme slabší Pardubice. Zápas korunuje walk-off inside-the-parkerem (obíhaným hr) kouč Petr Bednář. Ve 44 letech solidní dílko.

 

W2: Neděle 9:30. O poznání silnější Most také zkolabuje překvapivě rychle. Píchnou i čtyři homeruny od našich sluggerů, nejhezčí, opositový, Martina Josky. Zápas odháže Brába, poté co Marek opět trpí nedostatkem přesnosti.

 

W3: 12 h. Kuba Holobrádek se už vrátil ze Zélandu, čekal nás tedy špičkový soupeř. Naši pálkaři ale zapnou a soupeř je v šoku. Pravda, "pomůžou" i errory mladých hroších vnitřních polařů (chytání snazších míčů v pohybu), nicméně gro bodů napálime poctivými hity. Na prkně vládne Brába. Skvělé vítězství!

 

L2: Už už to vypadá na fantastickou sérii tří vítězství řadě. Marek Joska fantasticky háže, soupeř jen 2x odpálí. Dohrávka 6. směny, dva auty. Kopečný nabíhaná safe ulejvka. Další hráč Breník trefen nadhozem. Marek snad prvním passballem utkání pošle běžce na 2-3. Střídáme nadhoz. Jirka bohužel hodí bb. Plné mety. Volaký mladý hráč Ledenic pak pálí vysoký luft přes levé pole těsně k plotu. Míč se nepodaří chytit, tři Žraloci dobíhají. 3-3. Pak so. Jdeme do sedmičky. Sváťa (3/4, 3 rbi, 3 sb, jednoznačně muž mače) ostrým hitem stahuje bod. Vedeme 4-3. Žraloci ale dohrávají. První pálkař bohužel errorem jedničky obsazuje metu. Martin se k míči nesložil... Má to těžké, ale zachránil nám před tím svoji výškou mnoho nepřesných příhozů. Následuje bb. Pak znovu odpal na Martina, hraje od dvojky, bohužel nestíháme. Plné mety. Na pálku jde Kolkus a pálí walkoff GS!

 

Stačilo zahrát 4 auty a rozdali bychom si to se Spectrem o titul.  Po půl roce. Bohužel, soupeř byl o chlup lepší. Na Poháru ČSA 2018 tedy obsazujeme třetí místo a odcházíme s výjimečnými zážitky i ponaučeními do další playoff mačů. 

 

Celý tým na mě v nedělních zápasech zanechal nezapomenutelný dojem. Úsilí i výkony všech hráčů byly hodny profesionálů! Byť jsme jen za tuhle zálibu těžce platící amatéři .-)

 

Na Metách o Poháru

PB

Číst více...
Subscribe to this RSS feed

Partneři:

Hypnosis